5- Boşaltım Sistemi
Sınıfımızı gün içinde kullandıkça, zamanla atık maddelerin oluştuğunu biliyoruz. Peki buna benzer olarak bizim vücudumuzda da atık maddeleri oluşur mu?
Reklamsız Eğitim!
Ortaokul
Sınıfımızı gün içinde kullandıkça, zamanla atık maddelerin oluştuğunu biliyoruz. Peki buna benzer olarak bizim vücudumuzda da atık maddeleri oluşur mu?
Oksijenin vücudumuzdaki yolculuğunun baş döndüren macerasını merak ediyor musunuz?
O halde başlayalım.
Kanımız hücrelere besin ve oksijen taşırken buradan karbondioksidi alarak kalbe geri getirir. Kalp karbondioksit bakımından zengin kanı akciğerlere yollar ve kanın oksijence zenginleşmesini sağlar. Temizlenen kan ardından kalbe geri gelir buna kan dolaşımı denir.
Bismillah. Geceleri temiz bir havada gökyüzüne baktığımız zaman sayısız yıldız görürüz fakat bu gördüklerimizden bazılarının yıldız olmadığını ama yıldızlar gibi ışık saçtıklarını biliyor muydunuz? Bir …
Işık madde ile karşılaştığında madde tarafından tutulur. Buna soğurulma adını veriyoruz.
Işığın soğurulması sırasında meydana gelen değişimleri bilmek ister misiniz?
Bir ayet-i kerimede yüce Allah, “Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz (Araf 31)” demektedir. İsraf nedir sizce? İnsanlar çevresi ile hep etkileşim içindedir ve onu kendi amaçları doğrultusunda …
Karışımı oluşturan maddeler kendi özelliklerini kaybetmezler. O halde bunları bir birilerinden ayırmak mümkün müdür?
Karışımları meydana getiren yapılar -saf maddelerden farklı olarak- kendi özelliklerini kaybetmezler.
Yapısında tek çeşit tanecik bulunduran maddelere saf maddeler denilmektedir. Demir, saf su, bakır gibi maddeler yapılarında tek çeşit tanecik barındırdığı için saf maddelere örnek teşkil ederler.
Acaba saf maddelerin başka hangi özellikleri bulunmaktadır?
Maddelerin atomlardan meydana geldiğini biliyoruz. Acaba bu atomların yapısı nasıldır?
Maddenin tanecikli yapısı bu soruya cevap bulmanız amacıyla yazıldı.